Menss helpt je vooruit

Verhalen van Menss

Door veel tegenslagen in haar leven raakt Chantal het vertrouwen in zichzelf kwijt. Sinds haar scheiding twee jaar geleden voedt Chantal haar kinderen van 5 en 7 jaar alleen op. Ze wil graag betaald gaan werken, maar weet niet hoe dit aan te pakken. Eenmaal binnen bij Feniks verdwijnen de twijfels snel. “Ik ontmoette daar vrouwen die in dezelfde situatie zaten als ik. Iedereen heeft haar eigen verhaal en ik kon het mijne kwijt”.

Lees het artikel

Het verhaal van Lina in haar eigen woorden. “Elk persoon heeft wensen en dromen in zijn hart”
Ik ben nu 5 jaar gescheiden. Ik had een moeilijke periode achter de rug. Maar wanneer ik naar mijn kinderen denk en kijk voel ik kracht. Wat ik nu wil doen, is het niet alleen voor mij maar ook voor hen.  Ik heb een geweldige ontwikkeling coach die mij helpt en stimuleert. En nu we zijn bezig om een schoonheidssalon te openen in het wijkcentrum. 

Lees het artikel

Karel heeft een moeilijke jeugd gehad. Na diverse baantjes is hij gestart met een opleiding. Op de stage kwamen er oude problemen omhoog en Karel moest stoppen met de opleiding. Na meerdere mislukte pogingen kwam Karel bij Menss en Beter3West terecht. “Hier heb ik meer het gevoel dat een klus afkomt, met een zichtbaar resultaat van wat ik gedaan heb!” Karel verteld dat juist deze waardering, zowel voor wat hij doet alsook voor hoe hij is, voor hem het verschil heeft gemaakt. 

Naar het artikel

 

 

In deze Corona periode komt wijkbewoonster Monique uit Tilburg-Zuid in contact met buurtondersteuner Jacoline. Ze raken aan de praat en al redelijk snel blijkt dat Monique erg eenzaam is en zelf soms geen uitweg ziet. Jacoline is wekelijks met Monique gaan wandelen om haar even uit haar huis te halen en een luisterend oor te bieden.

Naar het artikel

 

 

ContourdeTwern, Feniks, MST en Krachtcentrale 013 hebben een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst getekend voor het programma Menss (Meedoen en Sociale Stijging). In de nieuwe samenwerkingsovereenkomst  wordt de succesvolle aanpak van afgelopen vier jaar verder gecontinueerd en verdiept. 
In 2019 kwamen er al drie partners bij: Broodje Aap Linke Soep, de Groeituin013 en SK013.

Lees het artikel

Nieuwsbrief maart ’21
Mee doen met Menss #wijzijnerwel

Wij volgen de richtlijnen én zorgen dat mensen ook in deze tijd mee kunnen doen. Dit doen we met de mogelijkheden die we hebben, kijkend naar wat wél kan. Hoe doen we dat in deze tijd?

Dat lees je in deze nieuwsbrief:
Menss Nieuwsbrief 2021

John Bisschop is een geboren en getogen Tilburger. John: ”Ik ben geboren in de Groeseindstraat, 54 jaar geleden.  In 1993 heb ik mijn studie elektrotechniek aan de HTS afgerond en ben aan het werk gegaan als systeembeheerder bij een school in Zevenbergen/Oudenbosch. Ik was er voor de docenten, maar ook voor de leerlingen. Ik werkte daar tot 2013, daarna heb ik een omscholing gedaan als softwaretester.”  

Naar het artikel

Caitlyn (20) zit midden in een transitieproces. Het jaar 2020 staat voor haar in het teken van zichzelf kunnen zijn. Ze wil ook andere mensen helpen in hun zoektocht. Menss ondersteunt Caitlyn hierbij. 

“Als ik aan mijn kindertijd denk, herinner ik me de eenzaamheid. Ik ben veel gepest en had weinig vrienden. Ik merkte al snel dat ik anders was.” Caitlyn besefte op haar veertiende dat ze zich geen jongen voelde.

Naar het artikel


Iedereen hoort graag ergens bij, wil het liefst meedoen in de maatschappij. Soms lukt dat door omstandigheden even niet. Het samenwerkingsverband Meedoen en Sociale Stijging (Menss) zoekt en kijkt met je mee naar wat
jij zou willen of kunnen en sluit daar op aan. Onlangs sloten drie nieuwe partners zich bij het netwerk aan: Broodje aap & linke soep, Stadstuinderij Piushaven en Sociaal Krachtig 013 (SK013).

Naar het artikel

De Krachtcentrale 013 en de Quiet community werken met de training ‘Nu ik’  samen om vrouwen met een zorgtaak én uitkering te helpen om zichzelf verder te ontwikkelen. Goede zorg voor zichzelf is stap één!  

 Naar het artikel

Wilma leed jarenlang aan depressies en was daardoor aan huis gekluisterd. Dankzij de activiteit ‘Koffietijd’ en training ‘Op Volle Kracht Vooruit!’ bij Feniks kwam ze er weer bovenop. Hierdoor combineert ze nu betaald werk en een opleiding in de zorg.    

Lees het artikel

Stela Stefanova (39) volgde de cursus ‘Lift je leven’ bij Feniks waardoor haar leven daadwerkelijk in de lift is gekomen. Zij heeft onlangs zelfs leuk betaald werk gevonden. “Het enige waar ik spijt van heb is dat ik niet eerder naar Feniks ben gegaan,” zegt ze.

Lees het artikel

Jessica verhuisde in mei 2018 naar Noord met haar 7-jarig zoontje. Door medische redenen heeft ze geen arbeidsverplichting. “Ik wil me nuttig voelen”, zegt ze als gevraagd wordt waarom ze vrijwilligerswerk wil doen.

Lees het artikel